Art i cultura

Lladurs és un municipi ric en quan a jaciments prehistòrics. Compta amb un bon nombre de sepulcres i també té la gran sort de posseir un dels pocs jaciments d'hàbitat de la comarca del Solsonès, la cova de les Portes. Aquest jaciment fou excavat per l'equip encapçalat per Josep Castany. Aquest autor marca, dins el municipi de Lladurs, un possible itinerari de transhumànica durant la prehistòria conduit per grups de pastors que, des de les terres baixes del Solsonès atravessaven longitudinalment el municipi cap a les pastures del nord de la comarca.
Els diferents pobladors que s’han anat succeint en aquest municipi durant el curs de la història, ibers, romans, gots, nobles feudals, etc. han anat perfilant el municipi fins a l’actualitat.
Múltiples esglèsies i ermites, passant pels castells dels senyors i les diferentes obres d’enginyeria civil com ponts i aqüeductes, en són testimoni.
Un ric patrimoni cultural, que xiuxelleja històries molt llunyanes de guerres i vivències que han anat conformant el nostre present des de molt antic.


Prehistòria

Un art rural

Llegendes

Publicacions

Ajuntament de Lladurs, Casa de la Vila, km 7,5. 25283 Lladurs-Solsonès. Tel. (+34) 973 48 15 55 - 973 05 90 31 - Fax (+34) 973 48 15 55 - Crèdits - Avís legal - Política de privacitat