La devoció de la Ribera Salada al Corpus Christi
Canalda, Cambrils, Montpol, Castellà de la Ribera, La salsa i al diumenge dins l’octava, Altés, tots festiven la solemne diada.
Hi havia el buigaire de ... que no respectava festes ni festenyals, ni diumenges, ni dies de mitja creu, no deixava la buiga es cuidava de la família, els permetia assistir a l’església, no molestava ningú, era buigaire, buigaire moriria, feina dura i mins guany.
Jesucrist compadiu de l’afany del buigaire, passa pel seu tros el dia de Corpus Christi, com un senzill, normal vianant que li pregunta, meravellat, perquè no reposa ni es muda la roba, ni acut a la missa per acompanyar Nostre Amo a la processó. Respon:
La tinc aquí la processó,
molt patir per heure un rosegó,
menys l’any de fred, de pedra, d’eixut
que el meu treball resta perdut....
Llavors se li mostra Jesucrist i li demana: No celebres ni vols celebrar la festa del Corpus; doncs treballaràs per un mai més; on vols treballar al sol o a la lluna? Respon: Al sol em rostiria; a la Lluna. Encara avui en les nits de lluna clara veureu la cara de l’home que treballa sense parar.

Ajuntament de Lladurs, Casa de la Vila, km 7,5. 25283 Lladurs-Solsonès. Tel. (+34) 973 48 15 55 - 973 05 90 31 - Fax (+34) 973 48 15 55 - Crèdits - Avís legal - Política de privacitat