Els tres presents de noces
En el temps vell el dia de les noces convidaven nou bruixes i cada una prometia als nou casats una sort i la que els desitjava millor sort apadrinava la boda.
Es casava l’hereu del V. de Timoneda i es descuidaren de convidar-la car sabien era molt vella, amb feines eixia de casa, induïts de la seva vida difícil i penosa cregueren obsequiar-la no convidant-la. En el dia de les noves es presentà a la casa; la taula era parada i per no molestar als convidats, la fan seure al capdavall amb una vaixella ordinària mentre totes les altres vuit bruixes i els convidats estrenaven la vaixella nova expressa. A l’hora de prometre les sorts, una bruixa jove tement que la vella en fes una de les seves, es col•loca rere la porta. Comencen a dir les sorts; la bruixa vella i reganyosa els prediu: ”tindreu una filla; als quatre anys es ferrà i restarà com morta...” Aleshores ix la bruixa jove i diu:
“Estarà encantada mil anys;
mai patirà grossos afanys;
vindrà un príncep estranger
i l’escollirà per muller”.
D’aquelles solemnials noces resten la capella, el riquíssim retaule, joia del Museu diocesà solsoní i la preciosa obra escultòrica de Sta. Margarida.

Ajuntament de Lladurs, Casa de la Vila, km 7,5. 25283 Lladurs-Solsonès. Tel. (+34) 973 48 15 55 - 973 05 90 31 - Fax (+34) 973 48 15 55 - Crèdits - Avís legal - Política de privacitat